Marketingdiensten – online & offline

Woorden en begrippen internetmarketing

Op deze pagina tekst en uitleg over woorden die gebruikt worden in de internetmarketing waaronder SEO en SEA.

Begrip/Woord Uitleg Voorbeeld Link
Co-browsing Bij surfen op het web een gezamenlijke navigatie door het World Wide Web door twee of meer mensen die toegang hebben tot dezelfde webpagina's op hetzelfde moment. Assisteer uw website bezoeker bij het invullen van lastige formulieren en navigeer samen door de website. Cobrowsing betekent dat u met uw website bezoeker meekijkt terwijl u met hem chat. U vult samen formulieren in en u helpt uw bezoeker navigeren.
Cross media / Cross mediaal Verschillende media inzetten/toepassen om mensen in een doelgroep te bereiken. Papieren mailing per post waarin verwezen wordt naar een website met een prijsvraag.
Keyword density het percentage dat een woord voorkomt in een website ten opzichte van alle ander woorden. Ideaal is 2-5% maar niet hoger dan 10%. het woord "marketing" vormt 2.33% van alle woorden op deze website
Pitch Korte verkooppresentatie voor inkopers Een sales pitch doen voor mijn product.
Responsive webdesign De website optimaal laten werken op verschillende resoluties vanĀ beeldschermen zoals bij desktop tablet en smartphone
SEA Search Engine Advertising.
SEO Search Engine Optimization.
Social Media Diensten als Facebook Twitter Linked-in Orkut GooglePlus.
Spam Ongewenste (bulk) e-mails die lukraak worden verstuurd ook al behoor je niet tot de doelgroep E-mails over erectiepillen.
Traffic Aantal bezoekers op een website in een bepaalde tijd. Een high-traffic webshop: een website met heel veel bezoekers.